KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2015 Marian Jurečka rezignoval na post krajského zastupitele

Marian Jurečka rezignoval na post krajského zastupitele

Přidáno 20. 4. 2015 tiskové oddělení
Tiskové zpráva, 20. 4. 2015
Ministr zemědělství Marian Jurečka se vzdal mandátu krajského zastupitele v Olomouckém kraji, který zastával od podzimu 2012. V krajském zastupitelstvu místo něj usedne Jiří Roubík, který je náhradníkem na kandidátce Koalice pro Olomoucký kraj společně se starosty. Tuto koalici tvoří KDU-ČSL, Strana zelených a nezávislé osobnosti především z řad komunálních politiků.

„Práci, kterou vykonávám, se vždy snažím dělat na sto procent. To je také důvodem mého rozhodnutí rezignovat na post krajského zastupitele. Z časových důvodů nelze skloubit činnost v zastupitelstvu kraje s prací poslance a ministra. Neznamená to však, že bych pro Olomoucký kraj přestal pracovat. Ve své funkci ministra se snažím mému regionu pomáhat například s protipovodňovými opatřeními,“ uvedl Marian Jurečka.

Hned po komunálních volbách v loňském roce se Marian Jurečka vzdal také mandátu zastupitele obce Rokytnice u Přerova, kdy byl do zastupitelstva zvolen z posledního místa kandidátky KDU-ČSL. Ta v obci zvítězila se ziskem bezmála 37 procent hlasů a zástupcům lidové strany připadlo 6 mandátů z 15.

Kontakt:
Petra Hrušová