KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2015 Jiří Mihola: „KDU-ČSL podporuje individuální vzdělávání na druhém stupni, nařčení TOP 09 je zavádějí

Jiří Mihola: „KDU-ČSL podporuje individuální vzdělávání na druhém stupni, nařčení TOP 09 je zavádějící.“

Přidáno 13. 2. 2015 tiskové oddělení
Tisková zpráva, 13.2.2015
Poslanci KDU-ČSL byli při pátečním hlasování o pozměňovacích návrzích připraveni podpořit zařazení individuálního vzdělávání na druhém stupni ZŠ do školského zákona.

„I díky mému hlasu Školský výbor Poslanecké sněmovny přijal pozměňovací návrh na zařazení individuálního vzdělávání do školského zákona. Ve Sněmovně ale tento návrh nakonec neprošel hlasy poslanců ČSSD, Ano, Úsvitu a KSČM. Není pravda, že je to naším zaviněním, jak tvrdí TOP 09. Stačí se podívat na výsledky hlasování,“ řekl předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL a místopředseda sněmovního školského výboru Jiří Mihola.

Poslanci KDU-ČSL odhlasovali novelu školského zákona jako celek, aby podpořili vzdělávání žáků se speciálními potřebami a aby nedošlo k ohrožení čerpání dotací z fondů EU. Předseda poslaneckého klubu navíc získal příslib ministra školství Chládka, že poskytne legislativní podporu pro zpracování poslanecké novely zákona, která umožní individuální vzdělávání žáků na druhém stupni ZŠ. „Věřím, že pro ni získám podporu napříč poslaneckými kluby,“ uzavřel Mihola.

Kontakt:
Adéla Šidlová