KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2015 Daniel Herman se v sobotu 30. května zúčastnil slavnostního otevření Centra mistra Jana Husa v Husin

Daniel Herman se v sobotu 30. května zúčastnil slavnostního otevření Centra mistra Jana Husa v Husinci

Přidáno 2. 6. 2015 tiskové oddělení
Tisková zpráva, 1.6.2015
Centrum se po téměř roční rekonstrukci návštěvníkům otvírá v roce 600. výročí smrti našeho nejvýznamnějšího náboženského reformátora.

Daniel Herman spolu s předsedou vlády, dalšími ústavními činiteli a představiteli veřejné správy komplex slavnostně otevřel v sobotu 30. května v 10.00 hodin. Na rekonstrukci objektů uvolnilo ministerstvo kultury 20 milionů korun, o které byly navýšeny výdaje resortu v letech 2014 a 2015. Mobiliář a expozice jsou v majetku Církve československé husitské, vlastníkem zrekonstruované nemovitosti je město Husinec. To plánuje využívat jeho prostory nejen pro pietní a vzdělávací účely, ale také ke kulturním a společenským akcím.

„Poselství Jana Husa ukazuje hodnoty, za které stojí položit život. V současné době střetu civilizací a kultur je důležité si uvědomit, kde jsou naše kořeny a základy naší identity a civilizace, za kterými je třeba stát,“ uvedl Daniel Herman ve slavnostním projevu.

Kontakt:
Simona Cigánková