KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2014 Patrik Kunčar: Proč bych měl být senátorem právě já

Patrik Kunčar: Proč bych měl být senátorem právě já

Přidáno 15. 1. 2014 tiskové oddělení
15.1.2014 Právo Strana 10 Střední a Východní Morava

V pátek a v sobotu 17. a 18. ledna se ve volebním obvodě č. 80 v části Zlínska a Uherskohradišťska uskuteční druhé kolo doplňovacích voleb do Senátu Parlamentu ČR.
Z prvního kola postoupili starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar (KDU-ČSL), který získal 23,36 procenta hlasů, a bývalý hejtman Zlínského kraje Libor Lukáš (ODS), jenž obdržel 16,52 procenta hlasů. K volbám přišlo 23,33 procenta zapsaných voličů.
* Jak hodnotíte svůj postup do druhého kola doplňovacích voleb?

Patrik Kunčar: Senátní volby jsou jako fotbalový zápas. Hraje se na dva poločasy. V prvním jsem sice vyhrál, ale teprve na konci druhého přichází skutečné vítězství. Všem voličům děkuji za projevenou podporu a slibuji, že jejich důvěru nezklamu. Nesmíme se však nechat ukolébat dobrým výsledkem, dále se naplno věnovat volební kampani a setkávat se co nejvíce s občany senátního obvodu. Budu dál vést intenzivní kontaktní volební kampaň.

* Získal jste již nebo očekáváte ve druhém kole oficiální podporu některého z kandidátů, kteří nepostoupili?

Patrik Kunčar: Ano. Již před prvním kolem mi podporu vyjádřila krajská organizace Strany zelených. Po druhém kole mne podpořili Starostové a nezávislí, za které kandidovala Zuzana Lapčíková, a mojí podporovatelkou je také Jana Juřenčáková. Velmi si této podpory svých kolegů vážím.

* Co by mělo voliče přesvědčit, aby přišli napodruhé k volbám a dali hlas právě vám?

Patrik Kunčar: Velmi nerad se chválím a nějak vyzdvihuji, ale jsem přesvědčen, že díky svým dosavadním zkušenostem a pravidelným setkáváním se starosty a občany volebního obvodu budu dobrým senátorem, který bojuje a pomáhá svému regionu. Proto jsem si jako jeden z cílů mého senátorského programu vytkl podporu malých a středních firem a živnostníků spjatých s naším regionem a vytvářejících pracovní místa. Dále se chci věnovat podpoře lázeňství, lidových tradic a spolkového života, sociální oblasti a např. zastavit zneužívání státních příspěvků na bydlení. Pokud mi lidé dají důvěru a stanu se jejich senátorem, slibuji, že budu senátorem na plný úvazek, že nebudu usilovat o jiné funkce na vrcholné úrovni. Žiji v tomto regionu celý svůj život. Mám zde své kořeny, svoji rodinu, přátele. Tak tomu bylo, je a bude.

kategorie Aktuality