KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2014 Lidovci se dostali z dluhů, jsou v plusu 20 miliónů

Lidovci se dostali z dluhů, jsou v plusu 20 miliónů

Přidáno 26. 3. 2014 tiskové oddělení
26.3.2014 07:52

Po hubených letech si mohou lidovci oddychnout. S návratem do Sněmovny si polepšili i finančně. Podle výroční finanční zprávy za minulý rok KDU-ČSL skončila s přebytkem 20 miliónů korun. Lidovci v úterý, jako první strana, zveřejnili svou finanční zprávu. Podle zákona politické strany a hnutí musí své účetní uzávěrky zveřejnit do prvního dubna.
Lidovci loni získali 107 miliónů, z toho 62 miliónů od státu. Za volby dostali 33 miliónů a za mandáty poslanců, senátorů a krajských zastupitelů 29 miliónů. Na pronájmech, hlavně části svého sídla Charitas v Praze, vydělali 15 miliónů.

Z členských příspěvků získali pět miliónů a od dárců dostali přes 15 miliónů. Nejvíce – třemi milióny – přispěl developer Luděk Sekyra. Přispěli i straníci ve vysokých funkcích. Tři sta tisíc korun poslal poslanec Tomáš Podivínský, který byl v Rusnokově vládě ministrem životního prostředí. Dvě stě tisíc dal šéf strany Pavel Bělobrádek.

Lidovci celkově vydali 77 miliónů a půjčili si deset miliónů. Nejvíc utratili za volební kampaň – 40 miliónů.

www.novinky.cz/domaci/331511-lidovci-se-dostali-z-dluhu-jsou-v-plusu-20-milionu.html
kategorie Z médií