KDU.breadcrumbs.homeAktuality Archiv 2014 České potravinářství
Zpět

České potravinářství

Přidáno 8. 12. 2014 tiskové oddělení
Ilustrační foto
7. 12. 2014 ČT Otázky Václava Moravce
Tradiční české knedlo zelo vepřo. České je z toho možná ještě tak knedlo, zelo bude nejspíš z Polska a vepř z Německa. Na tuzemských polích roste kukuřice a řepka, ale nekončí na talíři, nýbrž v bioplynkách nebo nádržích aut. Už dávno v Česku nevyrábíme tolik jídla, kolik ho sníme. Potravinová nesoběstačnost je podle jedněch tragédií. Podle jiných potravinová globalizace na druhou stranu dokázala zastavit velké hladomory. Nakolik máme a nakolik musíme být soběstační? Diskutoval ministr zemědělství Marian Jurečka, jeho stínový protějšek Pavel Kováčik a generální ředitel Hamé Babice Martin Štrupl.

Na záznam pořadu se podívejte ZDE

kategorie Z médií