KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2012 Lidovci představili nové logo

Lidovci představili nové logo

Přidáno 14. 3. 2012
Stylizovaný lipový list je novým logem KDU-ČSL. Po personální obměně ve vedení strany a po inovaci programu, která byla představena na lednové konferenci, teď přichází strana i s novým grafickým symbolem.
KDU-ČSL doposud využívala logo z roku 1992. Jednalo se o známou zeměkouli, ke které byl v roce 1996 připojen nápis Klidná síla.

Základem nově představeného loga KDU-ČSL je lipový list, který byl zvolen jako národní symbol: „Lípa by měla být pro každého Čecha srozumitelným symbolem. Křesťanští demokraté se tím hlásí k vlastní tradici a národní hrdosti. Lípa má pevné kořeny, což vyjadřuje náš vztah k tradicím, sepětí s půdou, s venkovem a s rodným místem,“ vysvětluje předseda Pavel Bělobrádek.

Barva loga byla ponechána v tmavě modré, která vyjadřuje profesionalitu, tradiční hodnoty a serióznost. Modrá je totiž tradičně chápána jako barva klidu, stability a souladu. Podkladovou barvou zůstane bílá, popřípadě žlutá, která je symbolem změny a pozitivních očekávání. Dokonalé spojení modré a žluté představuje stranu, která zároveň ctí konzervativní hodnoty, ale je moderní a nebojí se pozitivních změn.

Kompletní grafický manuál nového loga KDU-ČSL naleznete na adrese: http://www.kdu.cz/Dokumenty/Graficky-manual.aspx.