KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2012 KDU-ČSL bude také stranou mladých lidí

KDU-ČSL bude také stranou mladých lidí

Přidáno 20. 11. 2012
První  místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka dnes svým vstupem podpořil  nově vzniklé občanské sdružení Mladí lidovci. „Rozhodl jsem se podpořit nadšení a úsilí našich mladých členů a příznivců, kteří dnes spatřují v KDU-ČSL moderní konzervativní stranu,“ uvažuje Marian Jurečka v souvislostech posledních dnů, kdy jsme svědky nástupu KSČM do krajských vlád. „Považuji za důležité, že mladí vyjadřují nesouhlas a chtějí aktivně věci změnit. Především chceme začít aktivně podporovat snahy mladých lidí dobře se připravit na činnost v politice a omladit tak KDU-ČSL,“ dodal 1. místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka.
Mladí lidovci jsou občanské sdružení mladých lidí se zájmem o politiku, kteří se nespokojují jen s kritikou na Facebooku. Sdružují středoškoláky, vysokoškoláky i pracující od 15 do 35 let, kterým není lhostejný stav společenského a politického vývoje polistopadové České republiky. Mladí lidovci za necelý měsíc své činnosti již mají 50 registrovaných členů z řad vysokoškoláků a komunálních politiků a další stále přibývají.

Marian Jurečka dnes prohlásil: „Vznik Mladých lidovců nechci podpořit jen osobním členstvím, ale především také svou osobní angažovaností. Ostatně věk současného předsednictva KDU-ČSL je jasným vzkazem, že strana s mladými lidmi pod třicet počítá a jejich politický vzestup trvale podporuje. Mladí lidé blízcí
dnešní KDU-ČSL mohou být budoucími důstojnými reprezentanty v politice, protože jde o novou, vzdělanou a politicky nezkorumpovanou generaci.