KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2012 Bělobrádek: Studenti mají pravdu, jde nám o budoucnost

Bělobrádek: Studenti mají pravdu, jde nám o budoucnost

Přidáno 16. 11. 2012
Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek dnes na Národní třídě přišel společně s Pražany zapálit svíčku u památníku událostí 17. listopadu 1989.
„Je třiadvacet let po 17.listopadu a my jsme se obloukem vrátili na začátek. Komunisté získávají zpátky moc na krajích, v letošních volbách mají již 156 zastupitelů a lidem je to jedno. Šokuje nás, že komunisté ve společných koalicích se sociálními demokraty obsazují místa náměstků a radních v oblasti školství, což považujeme za velice nebezpečné. Vítám, že studentům v Jižních Čechách došlo, co se tady děje a jaké mohou být celospolečenské důsledky. Je dobré, že nám vyrostla generace, která si sice osobně z listopadu 89 nemůže nic pamatovat, ale ví velice dobře, co je její občanská povinnost a co jsou její práva. Plně jejich protesty podporujeme,“ řekl dnes Pavel Bělobrádek.

KDU-ČSL vždy odmítala nejen komunisty a spolupráci s nimi, ale i neodpovědné jednání politiků, které žene voliče do protestní volby komunistické strany.

Alexandra Alvarová
tisková mluvčí KDU-ČSL