KDU.breadcrumbs.homeAkce Sjezd 2019 - Brno Aktuality Na úvod vystoupil se svým proslovem generální sekretář EPP Antonio Lopez-Isturiz White

Přidáno 29. 3. 2019

Po schválení složení pracovního předsednictva, programu, jednacího a volebního řádu sjezdu se zvolila ještě mandátová, návrhová a volební komise a také byli jmenování dva ověřovatelé zápisu, kterými se stali Jakub Hruška a Ondřej Valeš. Po nich se na pódiu objevil první zahraniční host, kterým byl generální sekretář EPP Antonio Lopez-Isturiz White.

Generální sekretář EPP na úvod poblahopřál KDU-ČSL ke stoletému výročí a poděkoval předsedovi Bělobrádkovi za jeho vedení strany. Ve svém projevu neopomněl ani zesnulého Josefa Luxe, kterého lehce přirovnal k současnému předsedovi.
Také vyzdvihl práci českých europoslanců v Bruselu. „Evropská unie je soubor hodnot založených na solidaritě a subsidiaritě, je nutné vést diskuzi. Soubor hodnot je pod atakem, nedovolme populistům, aby zničili to, co jsme budovali,“ dodal Antonio Lopez-Isturiz White.
Věří, že dnes začneme novou kapitolu, která upevní naši sílu a pomůže EPP budovat silnou a sebevědomou EU.