Marek Vácha

katolický kněz, biolog, vysokoškolský pedagog
KDU-ČSL je strana, která hájí hodnoty, na kterých byla založena Evropa, hodnoty, ve kterých byl každý slušný člověk vychován, a hájí tyto hodnoty dlouhodobě, bez ohledu na to, zda je to právě výhodné nebo ne.  KDU je v nejlepším slova smyslu evropská, je to jediná strana, jejíž vize přesahuje českou kotlinu a nejbližší volby, je to strana, která nabízí jasný program. Za Pavla Bělobrádka se z KDU-ČSL stala strana, která do sebe jakýmsi vírem zvládla natáhnout nadšené, schopné a bezúhonné lidi, kteří se v ní mění ve výrazné politické osobnosti. KDU-ČSL proto s čistým svědomím volím a podporuji.

Pavel Bělobrádek je čitelný, charismatický politik, který se navíc umí obklopit schopnými lidmi. Jako předseda strany je důstojný nástupce Josefa Luxe, a stejně jako on uvažuje v dlouhodobé perspektivě a vidí mnohem dál, než je horizont nejbližších voleb. Jakožto politik má ještě jednu unikátní vlastnost. Zvládá nejenom komplikované umění „jak“, nýbrž ví i „proč“. I z tohoto důvodu za jeho vedení preference strany stále rostou.