Jan Staněk

projektový manažer Domov sv. Josefa
Pavel Bělobrádek, místopředseda vlády za KDU-ČSL a jeho nadační fond svými aktivitami zajistil pro Domov sv. Josefa benefiční koncert Pražské komorní filharmonie ve Foru Karlín. Na svoje narozeniny uspořádal oslavu, jejíž veškerý výtěžek věnoval na péči o naše klienty a pravidelně přebírá záštitu nad akcemi, které se konají na podporu nemocných roztroušenou sklerózou. Díky tomu pomohl zajistit komplexní péči a zejména specializovanou fyzioterapii pro mnoho nemocných v našem zařízení. Přejeme naší zemi více takových politiků!

Díky významné podpoře od nadačního fondu pana Bělobrádka jsme mohli v roce 2017 spustit v Domově sv. Josefa zcela novou službu pro nemocné roztroušenou sklerózou. Jedná se o specializovaný tým alternativní podpůrné komunikace, který pomáhá pacientům zlepšit řečové schopnosti, ať už v rámci logopedie nebo specializovaných ICT zařízení. Nemocní, kteří mají velmi omezenou hybnost, tak mohou znovu ovládat své okolí, např. i PC a internet, a více se integrovat do společnosti. Tam, kde dlouhodobě selhává systém zdravotních pojišťoven a dotací, pomáhá naše vláda prostřednictvím pana Bělobrádka. Velmi za tuto podporu děkujeme!