KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Kalendář událostí Ministr kultury se zúčastní festivalu světla

Ministr kultury se zúčastní festivalu světla

říjen
Kostel sv. Ludmily, Praha 1
Daniel Herman

Ve čtvrtek 12. 10. v 19 hodin se Daniel Herman na pražském náměstí Míru zúčastní slavnostního zahájení festivalu Signal, který finančně podpořilo  také Ministerstvo kultury.

Praha se na čtyři večery ocitne v záblescích světel dvou desítek uměleckých instalací. Ty budou zcela poprvé rozmístěny na dvou oficiálních festivalových trasách: trase Centrum a trase Vinohrady. Festival tak v sobě jedinečným  způsobem spojí vizuálně atraktivní díla s náročnými instalacemi mezinárodní kvality. Díky podpoře nových uměleckých děl je SIGNAL festival respektovanou platformou i v mezinárodním měřítku a vyhledávaným místem pro seznámení se s nejnovějšími projekty v tomto rychle se rozvíjejícím umělecko-technickém kulturním oboru.

„Jsem velmi rád, že mohu být u zahájení  již 5. ročníku tohoto úspěšného a nesmírně kreativního festivalu světel.  Líbí se mi spojování historických budov s vizuálním uměním,  klasického s moderním, protože  to přináší úplně nový pohled na věci a památky. Návštěvníci tak mají šanci vidět pražské památky a zákoutí z úplně  jiného úhlu.  Jsem přesvědčen, že máme kvalitní tvůrce, mladé umělce a studenty, které je  třeba  podporovat a umožnovat častější prezentaci jejich umu na veřejnosti.“

Daniel Herman
Nejočekávanějším dílem nové sekce SIGNAL Calling  bude světelná instalace HEARDT autorů Anny Feyrerové, Báry Anny Stejskalové, Richarda Dobřichovského a Tomáše Bukáčka. Toto trojrozměrné světélkující srdce reagující barvami na hudbu hranou z připojeného klavíru mělo svou světovou premiéru na konci srpna na proslulém americkém festivalu Burning Man.

Více zde: https://www.signalfestival.com/

Simona Cigánková, tisková mluvčí MK