Uprchlíci, islám a Česko

říjen
Náchod, aula Jiráskova gymnázia
Pavel Bělobrádek, Tomáš Zdechovský

V pátek 30. října se v 18 hod v aule Jiráskova gymnázia (Řezníčkova 451) uskuteční debata s předsedou KDU-ČSL Pavlem Bělobrádkem a europoslancem Tomášem Zdechovským na téma Uprchlíci, islám a Česko.  Je to jedna ze série debat po celé České republice, které lidovci pořádají.

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek potvrzuje, že o debaty je velký zájem. „S imigrační vlnou se vyrojilo také mnoho mýtů a obav. Proto s lidmi mluvíme, vysvětlujeme a také vnímáme jejich názory a komentáře. Uvědomujeme si, že migrace je velkou zkouškou pro Evropu a týká se také České republiky.“

„Osobně jsem navštívil několik uprchlických táborů po Evropě a na vlastní oči jsem se mohl přesvědčit, jak to tam chodí. Viděl jsem skutečné uprchlíky i lidi, které se za ně pouze vydávají a mají opálené prsty, aby jim nebylo možno sejmout otisky,“ sděluje osobní zkušenosti europoslanec Tomáš Zdechovský, který je členem europarlamentního výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci.

Hledejte další události

Zprávy ze dne