KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2017 Dlouhodobá nemoc už nebude likvidovat jedince ani rodiny

Dlouhodobá nemoc už nebude likvidovat jedince ani rodiny

Přidáno 18. 5. 2017 tiskové oddělení
Tisková zpráva, 18. 5. 2017
Dlouhodobá nemoc nebo těžký úraz - strašák pro jednotlivce natož pak pro rodiny, postihne-li dlouhodobá pracovní neschopnost živitele rodiny. Problém, který se dlouho nedařilo řešit a ani ve vládní koalici po mnoho měsíců panovala neshoda, jak problém dlouhodobé pracovní neschopnosti řešit.

„Při hledání názorového průniku na úrovni koalice se výrazně angažovali i poslanci a experti KDU-ČSL. Dnešním dnem Sněmovnou přijatá změna zákona, která přinese navýšení nemocenské mezi 31. a 60. dnem trvání pracovní neschopnosti z 60 %  na 66 % a od 61. dne pak navýšení na 72 % považujeme za rozumný kompromis, který přinese větší jistotu občanům, že je dlouhodobé marodění neuvrhne do sociální nejistoty,“  říká místopředseda sněmovního výborů pro zdravotnictví a výboru pro sociální politiku Vít Kaňkovský.

Takto obtížně vyjednaný návrh poslanci KDU-ČSL ve 3. čtení jednotně podpořili a jsme rádi, že návrh byl schválen.

Kontakt:
Petra Hrušová