KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2017 Andrej Babiš by měl do konce dubna vyvrátit údajně vážná podezření z daňových úniků

Přidáno 16. 3. 2017 tiskové oddělení
15.3.2017 18:10 ČRO Radiožurnál
Ministr financí Andrej Babiš by měl do konce dubna vyvrátit údajně vážná podezření z daňových úniků v souvislosti s obchody, které uzavřel se společností Agrofert, kterou donedávna vlastnil. Dnes odpoledne ho k tomu přijatým usnesením vybídla Poslanecká sněmovna. Ukončila tak bod jednání nazvaný daňové podvody ministra financí. V případě, že by předseda ANO požadavek dolní komory nesplnil, je na premiéru Sobotkovi, jak se dohodli poslanci, aby vyvodil vůči Andrej Babišovi důsledky. Ve stejné lhůtě má taky věrohodně vysvětlit, odkud vzal peníze na nákup korunových dluhopisů Agrofertu. Návrh citovaného usnesení prosadila vládní KDU-ČSL.

Pavel Bělobrádek: "Já se domnívám, že ta vysvětlení nebyla úplně vyčerpávající a některá ta vysvětlení byla i zarážející. Já musím říct, že my jsme se pokusili, a myslím, že úspěšně, kultivovat to původní usnesení, které hovořilo o rezignaci pana vicepremiéra, které hovořilo o tom, že provedl daňové podvody. My jsme si vědomi spoluodpovědnosti za vládu a my bychom byli rádi, aby skutečně se tyto věci vyjasnily, protože to poškozuje vládu jako celek a my v té vládě sedíme a byli bychom rádi, aby v tomhle bylo skutečně jasno, protože to má i negativní konsekvence, jak v rámci České republiky, tak i navenek."

Záznam pořadu naleznete ZDE

kategorie Z médií