KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2016 KDU-ČSL představila své kandidáty do Senátu

KDU-ČSL představila své kandidáty do Senátu

Přidáno 22. 4. 2016 tiskové oddělení
Tisková zpráva, 22. 4. 2016
Představení osobností, které budou na podzim kandidovat za KDU-ČSL do Senátu, proběhlo u příležitosti jejich setkání v Senátorském klubu KDU-ČSL a nezávislí.

„Dnešní senátorský klub se nesl ve znamení setkání kandidátů do podzimních sněmovních voleb. Kandidáty přišel pozdravit emeritní předseda senátu Petr Pithart, poselství o významu senátu přednesl historik Jaroslav Šebek, hovořili jsme také o praktických věcech týkajících se volebních kampaní,“ řekl Petr Šilar, předseda Senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí.

Poprvé se o senátorské křeslo budou ucházet historik Michal Stehlík, člen Rady Českého rozhlasu a náměstek ředitele Národního muzea, který bude kandidovat na Jihlavsku, či režisér a publicista Ilja Racek ve volebním obvodu Ostrava-město. Mezi kandidáty jsou dva lékaři. V Olomouci KDU-ČSL nominovala primáře novorozeneckého oddělení tamní fakultní nemocnice Lumíra Kantora, ve volebním obvodu Bruntál pak chirurga Vítězslav Maláč.

Tradičně jsou mezi nominovanými komunální politici. Na Blanensku bude za lidovce kandidovat místostarostka Boskovic Jaromíra Vítková, na Hodonínsku vyzve stávajícího senátora Zdeňka Škromacha k volebnímu klání starostka Ratíškovic Anna Hubáčková. Na Táborsku KDU-ČSL do voleb vysílá projektanta Jaroslava Hejla.

Seznam dosud schválených kandidátů KDU-ČSL pro podzimní senátní volby:

Pardubice – Miluše Horská, senátorka
Ústí nad Orlicí - Petr Šilar, senátor