KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2015 KDU-ČSL registr smluv neblokuje

KDU-ČSL registr smluv neblokuje

Přidáno 11. 3. 2015 tiskové oddělení
Tisková zpráva 11. 3. 2015
KDU-ČSL nemile překvapila informace, že údajně blokuje transparentní zveřejňování smluv. Tato zpráva je zásadně lživá. Navíc nás rozčarovalo, že zpráva staví na údajném úniku informací přímo z jednání pondělní koaliční rady.

KDU-ČSL byla jedinou vládní stranou, která při všech jednáních o registru smluv i ve výborech Poslanecké sněmovny konzistentně podporovala maximální transparentnost, což uznala mimo jiné i Rekonstrukce státu. Proto nechápeme, proč nyní mění názor. Pokud někdo přijetí zákona o registru smluv brzdil, pak Adriana Krnáčová coby náměstkyně ministra vnitra, nyní pražská primátorka za hnutí ANO.

Vzhledem ke způsobu zveřejnění celé zprávy se ukazuje, že se Rekonstrukce státu mění v PR agenturu hnutí ANO. Proto s ní nadále budeme jednat nikoli jako s nezávislým občanským sdružením, ale jako se zájmovou politickou agenturou.

Pokud se potvrdí, že onu informaci z koaliční rady během jednání vynesl někdo z účastníků, považujeme to za vážné narušení koaliční důvěry a spolupráce a budeme žádat vysvětlení.

Kontakt:
Adéla Šidlová