KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2015 Evropské političky budou v Praze diskutovat o prorodinné politice - ONLINE

Evropské političky budou v Praze diskutovat o prorodinné politice - ONLINE

Přidáno 25. 6. 2015 tiskové oddělení
Tisková zpráva, 25. 6. 2015
Na pozvání europoslankyně Michaely Šojdrové se v pátek 26. června uskuteční mezinárodní konference "Rodina a profese - konflikt nebo harmonie?" Zájemci ji budou moci sledovat též živě prostřednictvím kanálu Youtube, pro potomky účastníků bude připraven i dětský koutek.

"Jedná se o velmi živé téma, které rezonuje nejen v generaci dnešních třicátníků. Rádi bychom rodičům pomohli najít rovnováhu mezi jejich prací a rodinným životem. Lidé by se neměli bát založit rodinu kvůli obavám ze ztráty kariéry. Je to v zájmu celé společnosti, a tedy i úkolem politiků," uvedla europoslankyně Šojdrová, která je v Evropském parlamentu členkou výboru pro práva žen a rovnost pohlaví.

Nad návrhy Evropské komise pro lepší sladění rodinného a pracovního života, prezentované eurokomisařkou Věrou Jourovou, budou v jednacím sále Senátu diskutovat nejen političky z celé Evropy, ale i zástupci neziskového sektoru a zodpovědných zaměstnavatelů, kteří ženám pomáhají naplnit jejich mateřskou i pracovní roli.

Celá konference, která začíná v 9 hodin, bude živě přenášena na internetovém kanálu: https://www.youtube.com/watch?v=WEIubh4nY0s

"Snažili jsme se vyjít vstříc i těm zájemcům, kteří se nemohou na konferenci dostavit osobně. Pro účastníky, kteří přijdou se svými potomky, je pak organizátory zajištěno hlídání. Myslím, že v dnešní době by to měl být standardní přístup," doplňuje Šojdrová.

Nad konferencí, která se koná pod patronací poslaneckého klubu Evropské lidové strany v Evropském parlamentu, převzala záštitu Miluše Horská, místopředsedkyně Senátu. Úvodní slovo pronese místopředseda vlády a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Denně aktualizované informace, můžete sledovat na stránce události na síti Facebook.