KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2014 Místní výrobci mají zelenou, tvrdí ministr Marian Jurečka

Místní výrobci mají zelenou, tvrdí ministr Marian Jurečka

Přidáno 28. 4. 2014 tiskové oddělení
28.4.2014 Havlíčkobrodský deník Strana 2 Zpravodajství; JANA KODYSOVÁ

Lidovecký šéf resortu zemědělství navštívil na sklonku minulého týdne Vysočinu

Polná – Cesta k posilování zaměstnanosti a prosperitě regionálních podniků zaměřených na živočišnou produkci je podle ministra zemědělství Mariana Jurečky v udržování zdravého patriotismu a v podpoře domácích producentů. Ministr zemědělství to řekl při páteční návštěvě Vysočiny, kdy zavítal mimo jiné do Mlékárny Polná.
„Podpora menších místních producentů je rozhodující pro zaměstnanost v daném regionu,“ uvedl při návštěvě v Polné Jurečka s tím, že nová podoba Společné zemědělské politiky, která se v současné době připravuje, má ambici podporovat živočišnou výrobu, pěstování brambor, ovoce a zeleniny. Těžit by z ní měli ti, kteří dokážou vytvářet a udržet pracovní místa v zemědělských sektorech.

...

Ministr Jurečka také poznamenal, že na národní úrovni není moc možností, jak ovlivnit vývoz mléka do zahraničí. Kromě investičního posilování domácích producentů vidí ještě cestu v marketingové podpoře. „Snažím se apelovat na české občany, aby nakupovali výrobky od výrobců z České republiky. Jestliže neustále slyšíme, jak ekonomika Německa s Švýcarska vzkvétá, tak je to dané tím, že tam lidé slyší na kvalitu a na to, kdo to vyrobil,“ dodal Jurečka.
...

Plné znění článku naleznete v Havlíčkobrodském deníku.
kategorie Aktuality