KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2014 Michaela Šojdrová k situaci ve školství: Upřímně se divím

Michaela Šojdrová k situaci ve školství: Upřímně se divím

Přidáno 11. 3. 2014 tiskové oddělení
11. 3. 2014 8:52

Česká školní inspekce (ČŠI) ve svých každoročních zprávách upozorňuje na to, že jen v základních školách se vyskytuje cca 14% nekvalifikovaných učitelů (cca 8 tisíc), píše Michaela Šojdrová, kandidátka KDU-ČSL v nadcházejících eurovolbách, na sociální síti Facebook.

Upřímně se divím té velké diskusi a překvapení, které zavládlo po průzkumu MŠMT o velkém počtu nekvalifikovaných učitelů. ČŠI ve svých každoročních zprávách upozorňuje na to, že jen v základních školách se vyskytuje cca 14% nekvalifikovaných učitelů (cca 8 tisíc). Myslím, že někteří učitelé a také ředitelé spoléhali, že to prostě nějak zase projde. Ale to není možné. Na druhou stranu souhlasím s možností výjimky, kterou bude moci využít ředitel v některých opodstatněných případech. Především musí být také možnost pro doplnění studia, a tedy nabídka vysokých škol. Myslím, že by zprávám a zjištěním ČŠI měly příslušné orgány věnovat více pozornosti, předešlo by se mnoha problémům.

www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Sojdrova-KDU-CSL-k-situaci-ve-skolstvi-Uprimne-se-divim-306852
kategorie Z médií