KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2014 Chybami v IT přišlo MPSV o miliardu. Marksová podala trestní oznámení

Chybami v IT přišlo MPSV o miliardu. Marksová podala trestní oznámení

Přidáno 16. 4. 2014 tiskové oddělení
15. 4. 2014 10:08, autor: kul, aktualizováno 15. 4. 2014 12:54

Praha – Ministerstvo práce a sociálních věcí přišlo kvůli chaosu ve správě informačních technologií zhruba o jednu miliardu, uvedla ministryně Michaela Marksová v komentáři závěrů auditu. Podle jejích slov nejsou některé služby smluvně ošetřeny vůbec, na jiné jsou třeba naopak smlouvy tři. Ministerstvo podalo trestní oznámení na neznámého pachatele, nové systémy pořídilo pro úřady práce ministerstvo před pár lety pod vedením tehdejšího ministra Jaromíra Drábka (TOP 09). KDU-ČSL ústy svého místopředsedy Jana Bartoška přišla s nápadem zřídit centrální autoritu, která by všechny IT zakázky zefektivněla a zprůhlednila. Navíc by prý ušetřila až 15 miliard ročně.
Náměstkyně Iva Merhautová: "V současné době MPSV nemá pro šest IT služeb zajištěno provoz a rozvoj od dubna letošního roku. Čtyři IT služby nemají zajištěn rozvoj v roce 2014, dvanáct IT služeb nemá zajištěn provoz v roce 2014 a dvanáct služeb nemá zajištěno provoz a rozvoj v roce 2015. Kromě tedy asi dvou smluv s přesahem do roku 2016, nám všechny smlouvy buď již skončily, nebo skončí do konce příštího roku."

kategorie Z médií