KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2014 A přeci to jde. Jurečka už ušetřil skoro čtvrt miliardy

A přeci to jde. Jurečka už ušetřil skoro čtvrt miliardy

Přidáno 10. 3. 2014 tiskové oddělení
09. března 2014, 22:59  Lukáš Henzl

Na ministerstvu zemědělství probíhají pořádné škrty. S jejich pomocí už podle informací České televize ušetřil ministr Marian Jurečka /KDU-ČSL/ přibližně čtvrt miliardy. A to je v čele resortu jen krátce přes měsíc.
Vláda Bohuslava Sobotky byla jmenována teprve koncem ledna. To ale ministru zemědělství vůbec nebrání začít šetřit. Ostatně vláda si předsevzala, že před případným zvyšováním daní musí přijít zásadní úspory.

Jurečka podle webu ČT zatrhnul najímání externích právníků. To byla v minulosti běžná praxe, přestože má zemědělství vlastní právní oddělení. Plánuje také zrušit zakázku na externí právníky pro státní podnik Lesy ČR. Ta má hodnotu 180 milionů korun. Další dva miliony se ušetří tím, že nebudou použity na kampaň pro zviditelnění ministerstva.

Ušetřit se snaží na všech resortech. Tím totiž podmínilo hnutí ANO diskuzi nad případným zvyšováním daní. Proto byly spuštěny hloubkové audity, které mají nalézt ty položky, které zbytečně zatěžují rozpočty.

domaci.eurozpravy.cz/politika/88967-a-preci-to-jde-jurecka-uz-usetril-skoro-ctvrt-miliardy/
kategorie Z médií